Понеделник, 20 Януари 2020

ndt banner2

Понеделник, 20 Януари 2020
България ще участва с 20% в капитала на Бургас - Александруполис

България ще участва с 20% в капитала на Бургас - Александруполис

Борисов: Акцент на срещата ми с посланика на САЩ в Гърция Джефри Пиат бе диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ за България и региона на Югоизточна Европа

"Акцент на срещата ми с посланика на Съединените американски щати в Гърция Джефри Пиат бе диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ за България и региона на Югоизточна Европа. Отбелязах извършените от началото на 2019 г. до момента доставки на втечнен природен газ за българския пазар - 396 млн. куб. метра, в това число 182 млн. куб. метра газ с произход САЩ", написа премиерът Борисов във фейсбук.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Обсъдихме и участието на България като акционер в проекта за изграждане на терминал за втечнен природен газ до Александруполис, Гърция. Българската страна е взела решение да участва с 20% в капитала на проектната компания", допълни още той.

"В момента „Булгаргаз“ прави анализ за количествата втечнен природен газ, които предстои да резервира в рамките на втората обвързваща фаза на пазарния тест", поясни още премиерът.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner