Четвъртък, 12 Декември 2019

ndt banner2

Четвъртък, 12 Декември 2019
Станислав Владимиров обвини областния управител и две министерства за водния режим в Перник

Станислав Владимиров обвини областния управител и две министерства за водния режим в Перник

Новоизбраният кмет на Перник Станислав Владимиров обвини две министерства - на околната среда и на строителството, и областния управител за водния режим в града

Владимиров бе гост на предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Да сте чули нещо от областния управител, от министерството на регионалното развитие, защо има режим на водата в Перник. Първите червени лампи са още от началото на тази година. Вместо Министерството на околната среда и водите да ограничи разхода, той си е константа от много време", заяви в телевизионния ефир Станислав Владимиров.

Във воден режим сме от 48 часа, припомни той.

По думите му за съжаление, водата продължава да се пилее. "Доближаваме се като разход на вода преди водния режим. Ако продължаваме така ще имаме вода за не повече от два месеца заради неправилните действия на ВиК дружеството. Аз нямам информация по стъпките, които начертахме допълнително. За това трябва да раборим с ръководството на ВиК оператора", посочи кметът.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Липсата на информация и неадекватното поведение на ВиК оператора в Перник ни доведе до тази ситуация, бе категоричен Владимиров. Според него МОСВ е трябвало да наблюдава оттока от язовир "Студена".

Утре имам среща с Николай Нанков (зам.-министър на строителството - б.р.) и там се надявам да получа по-конкретна информация. Искам да разбера защо сме изправени пред тази ситуация, след действията на ВиК оператора, каза още Станислав Владимиров.

Има виновен за ситуацията в Перник, в Перник има огромен гняв, каза той.

"Преди два месеца зададох въпрос на министър Петя Аврамова в парламента. Нямаше ефект от зададения въпрос. След разговора с премиера нещата се губят по веригата надолу", каза още той.

Разчитам на премиера и прокуратурата, посочи той.

Може да отидем и на мъртвия обем на язовир "Студена", което е критично, посочи Владимиров.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner