Неделя, 26 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 26 Януари 2020
Петър Москов: ГЕРБ загуби 300 хил. гласа на местните избори!

Петър Москов: ГЕРБ загуби 300 хил. гласа на местните избори!

Центристката партия ГЕРБ загуби 300 хил. гласа на местните избори в сравнение с предишните, традиционната десница - Демократина България, загуби около 175 хил. гласа, следователно около половин милион българи не са представени

Така д-р Петър Москов, бивш министър на здравеопазването във второто правителство на Бойко Борисов, обясни мотивацията си създаде партия "КОД" в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Според него предсрочни избори няма да има и следващите парламентарни избори ще са редовни - през 2021 г.

Той каза, че "КОД" е имал възможността, независимо от липсата на формални и съдебни регистрации, да участва и на европейските, и на местните избори.

"За нас, когато решихме да формираме партията, имаше съмнения дали е нужна още една партия. Защото една партия е нужна не, когато едни хора няма какво да правят и са решили да се занимават с партийно строителство. Когато има някаква обществена нужда, лакмусът на тази обществена нужда всъщност са местните избори", каза д-р Петър Москов.
И продължи: "На местните избори се случи следното - десницата в лицето на центристката управляваща партия ГЕРБ загуби 300 хиляди гласа в сравнение с местните избори през 2015 г. Дясната претенция за алтернатива на ГЕРБ, която се нарича "Демократична България", загуби 175 хиляди гласа в сравнение с 2015 г. Това са близо половин милион български граждани, които са направили своя избор в дясно, и на тези избори не са намерили своя политически представител. Ето това е достатъчна мотивация, за да има смислена дясна консервативна алтернатива."

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner