Понеделник, 27 Януари 2020

ndt banner2

Понеделник, 27 Януари 2020
Иван Гешев: Ще търсим механизъм за отговорност на главния прокурор

Иван Гешев: Ще търсим механизъм за отговорност на главния прокурор

От своя страна сегашният главен прокурор Сотир Цацаров посочи, че България е поела ангажимент за конкретни законодателни промени с цел да бъде въведен механизъм за независимо разследване на главния прокурор и на председателите на върховните съдилища

Прокуратурата ще съдейства за изработването на механизъм, по който и от главния прокурор да може да бъде търсена отговорност. Това заяви на конференция в Европейския парламент избраният за нов главен обвинител Иван Гешев, цитиран от БНР, по повод препоръката, отправена към България от Европейската комисия за демокрация чрез право.

"Българската държава е поела ангажимент и ще изпълни препоръките на Венецианската комисия за въвеждане на механизъм за отговорност на главния прокурор в рамките на българската Конституция. Прокуратурата на Република България подкрепя напълно тази позиция и ще съдейства на експертно ниво за усилията на българската държава в тази посока", каза Гешев.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

От своя страна сегашният главен прокурор Сотир Цацаров посочи, че България е поела ангажимент за конкретни законодателни промени с цел да бъде въведен механизъм за независимо разследване на главния прокурор и на председателите на върховните съдилища.

Контролът на главния прокурор е ябълката на раздора между прокурорската и съдийската гилдия, които са подкрепяни от НПО.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner