Петък, 24 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 24 Януари 2020
Гешев в Брюксел: Общата европейска стратегия за борба с корупцията е с особена важност

Гешев в Брюксел: Общата европейска стратегия за борба с корупцията е с особена важност

"Приемам тази покана като оценка за постигнато от България по механизма за сътрудничество."

Това каза новият главен прокурор Иван Гешев по време на дискусията в Брюксел за създаване на обща европейска стратегия за борба с корупцията и организираната престъпност, предаде репортер на Novini.bg.

В дискусията участва и европейският главен прокурор Лаура Кьовеши.

Създаването на обща европейска стратегия за борба с корупцията и организираната престъпност е с особена важност и с актуално значение с оглед на засилените темпове на миграция, заяви Гешев.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Улесняването чрез тези процеси на транснационалната престъпност изправя пред сериозно изпитание не само службите за сигурност, но и правоприлагащите органи, добави той.

Успешното международно сътрудничество с Европол и Евроджъст е в основата на повече от 10 международни организации, проведени под ръководството на Специализраната прокуратура, между които е първата операция в Европейския съюз срещу парични преводи по метода "хавала", посочи Иван Гешев.

Най-ефективен от механизмите за съдебно сътрудничество е директният контакт между правоохранителните и правоприлагащите органи не само в рамките на Европейския съюз, но и извън него, каза още новият главен прокурор.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner