Неделя, 26 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 26 Януари 2020
Марешки няма да доближава трибуната в НС, Симеонов я осквернявал

Марешки няма да доближава трибуната в НС, Симеонов я осквернявал

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки изрази подкрепата на партията му за протеста на майките от инициативата „Системата ни убива“, насочен срещу избора на Валери Симеонов за заместник-председател на парламента

Те изразяват недоволството си срещу лидера на НФСБ за втори път, след като веднъж той вече подаде оставка като вицепремиер в кабинета заради изказването му по техен адрес. Тогава Симеонов нарече майките „кресливи жени“ с „уж болни деца“ заради техните настоявания за дълбока реформа в социалната сфера.
„Имахме работна среща с представители на майките на деца с увреждания и изразихме пълна съпричастност към техните справедливи искания за това Валери Симеонов да не бъде заместник-председател на българския парламент“, обяви Марешки.

„Българският парламент не е трудово-възпитателно училище за провалени вицепремиери. Ако толкова много си го харесват, да си го вземат обратно в Министерския съвет. Ние със сигурност ще гласуваме „за“, за да напусне Валери Симеонов българския парламент. Понеже ние сме партия на действията, аз обявявам, че докато е Валери Симеонов е заместник-председател, аз няма да се доближа до тази трибуна, осквернена с неговото присъствие“, каза още лидерът на „Воля“.

Според него, ако и останалите опозиционни парламентарни групи „са искрени“ в противопоставянето си срещу избора на Симеонов, оставката му щяла да „стане факт“ до края на седмицата.

Свързани статии (по етикет)

  • ПЪЛНОТО ДЪНО! Симеонов призна в ефир, че работи в синхрон с Цеките срещу Божков!

    На въпрос дали има синхрон на действията на Валери Симеонов във връзка със сигнал на EFBET срещу Васил Божков, Валери Симеонов по Нова тв отговори така: „Има синхрон. Изчаквах момента и след като излязоха информации /б.р. на EFBET срещу фирма на Васил Божков и Агенцията по хазарта/ аз използвах и внесох законопроекта си хазарта. Чаках си спокойно звездния момент да внеса проекто закона“

  • Валери Симеонов: Хазартът е бил нещо като запазена територия за огромните динозаври

    „Винаги, като се появи някаква тема в обществено-политическия живот и започват някакви конспиративни теории. В средата на 2018 г внесох аналогичен проект за промени в Закона за хазарта. Този вариант, който сега внасям, е доста по-обхватен и полезен за държавата. Става дума за едни стотици милиони, които отиват в частни ръце. В това няма лошо, но има укрити такси от държавата, и то с престъпното съдействие на Комисията по хазарта”

  • Финансовата комисия в НС прие промените в закона за хазарта, забрани частните лотарийни игри

    Комисията по бюджет и финанси прие промените в Закона за хазарта, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „За“ проекта гласуваха 11 „против“ – 0, „въздържали се“ – 6. Предстои проектът на решение да бъде разгледан на първо четене от пленарна зала

Оставете коментар

baner

 FB banner