Петък, 24 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 24 Януари 2020
Правителството разглежда промени в Надзорния съвет на НОИ

Правителството разглежда промени в Надзорния съвет на НОИ

Правителството ще разгледа Проект на решение за промени в състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт

Това предвижда предварителният дневен ред на Министерския съвет.

На вниманието на министрите ще бъде и приемането на наредба за концесиите за договор за минерална вода, както и Проект на решение за одобряване на изменение и допълнение в Закона за регионалното развитие.


По време на заседанието ще бъде приети и одобрени резултатите от два доклада: от участието на България в заседанието на Съвета на ЕС по образование, младеж, култура и спорт и тези от заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство от ноември 2019 г.

Министрите ще разгледат и Проект на решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на споразумението в сферата на социалната сигурност между България и Квебек, както и ще отправят предложение до парламента за ратифициране на изменението на споразумението за предоставяне на консултантски услуги между Министерството на околната среда и водите и Министерството на благоустройството и регионалното развитие.

В дневния ред на министрите са включени още и два проекта на постановление за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики и бюджетни програми по бюджета на три министерства: Министерството на правосъдието, Министерство на околна среда и водите и Министерство на труда и социалната политика за 2019 г.

Във фокуса на заседанието ще бъде и Проект на решение за прекратяване на дейността на посолството на Република България в Йемен.

Депутатите ще продължат работа с второто четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс.

Източник: Канал 3

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner