Събота, 18 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 18 Януари 2020
Мария Шишкова напусна поста зам. главен прокурор

Мария Шишкова напусна поста зам. главен прокурор

Шишкова остава редови обвинител във Върховната касационна прокуратура

Един от заместниците на Сотир Цацаров - Мария Шишкова, подаде оставка като заместник главен прокурор, съобщи "Лекс". В молбата си тя моли да бъде освободена от 6 януари 2020 г., а прокурорската колегия единодушно е приела оставката ѝ.

Шишкова остава редови обвинител във Върховната касационна прокуратура.

Мария Шишкова е заместник главен прокурор от 20 октомври 2014 г. Тя беше назначена на този пост по предложение на главния прокурор Сотир Цацаров. Преди това Шишкова беше съдия – най-напред в районния съд в Пловдив, а от 2000 г. до 2014 г. в окръжния съд в града.

Останалите заместник главни прокурори са Ася Петрова, която ръководи Върховната административна прокуратура, Борислав Сарафов, който е и директор на Националната следствена служба, както и Иван Гешев, който бе избран за главен прокурор.

Без дискусия Прокурорската колегия прие и оставката на прокурора и бивш зам.-министър на правосъдието Андрей Янкулов. 

Янкулов подаде оставка на 27 ноември като обяви решението си чрез профила си във „Фейсбук“. Тогава той написа, че напуска със смесени чувства на тъга и облекчение.

"В продължение на немалко години в Софийска районна и Софийска градска прокуратура имах шанса да работя заедно с хора, от които научих много и с които би се гордяла всяка една европейска прокуратура. За съжаление на всички ни обаче не те дават облика на институцията", написа той и допълни, че пътят, по който е водена прокуратурата, не чувства като негов.

Източник: OFFNews.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner