Петък, 21 Февруари 2020

ndt banner2

Петък, 21 Февруари 2020

Ангел Джамбазки се извини за изказвания относно произхода на двама евродепутати

Ангел Джамбазки се извини за изказвания относно произхода на двама евродепутати

„Аз съм българин с корени в днешна Македония, Сърбия и Турция. И не бих се обидил, ако някой ме нарече българин от Македония. Но след като те са се почувствали обидени и искат извинения, те ги имат”, каза Джамбазки

Евродепутатът Ангел Джамбазки се извини за расистките си коментари, отправени към двама депутати от транспортната комисия на Европарламента, съобщава бТВ.

„Аз съм българин с корени в днешна Македония, Сърбия и Турция. И не бих се обидил, ако някой ме нарече българин от Македония. Но след като те са се почувствали обидени и искат извинения, те ги имат”, каза Джамбазки.

Председателят на институцията обаче все още може да наложи санкция на нашия евродепута. За такава продължават да настояват и засегнатите – французойката Карима Дели и германецът Исмаил Ертуг.

„Свикнали сме да сме на различни мнения по различни въпроси – това е нормално. Но когато един колега не е работил никога по темата. Плюс, че никога не сме се познавали и отиде пред медиите, и започне да ме обижда – трябва да реагирам”, заяви евродепутатът Исмаил Ертуг от СПД.


Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner