Понеделник, 17 Февруари 2020

ndt banner2

Понеделник, 17 Февруари 2020

Йорданка Фандъкова: Преминаването на вода от София към Перник няма да навреди на столицата

Йорданка Фандъкова: Преминаването на вода от София към Перник няма да навреди на столицата

Преминаването на вода през водопровода на София към Перник няма да засегне водоподаването в столицата. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова повреме на срещата при премиера Бойко Борисов за водната криза в Перник

„Към нас беше отправено предложение да помогнем за осигуряване на допълнителни количества вода от водосбора на „Белмекен“ към Перник през водопреносната мрежа на София. Това може да се случи само с решение на Столичния общински съвет. Ще инициирам в понеделник извънредно заседание на Комисията по инженерна инфраструктура на СОС, на което да присъстват министрите на икономиката, на регионалното развитие, кметът на Перник, за да може общинските съветници и гражданите на София да разберат всички детайли“, каза Фандъкова.

Тя увери, че по никакъв начин няма да бъде засегнато водоснабдяването на София, което е гарантирано. „Тук говорим само за използване на водопреносната мрежа“, заяви Фандъкова.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Софийска вода": Няма да има проблеми с налягането на водата в столицата при преминаването на водни количества по водопреносната мрежа на София за Перник.

Това каза Васил Тренев, изпълнителен директор на „Софийска вода“ по време на брифинг в Министерския съвет след срещата при премиера Бойко Борисов за водната криза.

„Няма проблем по отношение на налягането. Тези водни количества, които ще получим допълнително през деривацията на „Белмекен“ те ще бъдат преведени без нарушаване по никакъв начин налягане или водоподаване към нашите клиенти“, каза Тренев.

Той увери, че по никакъв начин не се нарушава водният баланс на София. „Моите съграждани трябва да бъдат спокойни“, допълни изпълнителният директор на „Софийска вода“.

Източник: Труд

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner