Четвъртък, 20 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 20 Февруари 2020

Сийка Милева: България взе участие в операцията на Интерпол срещу трафика на хора

Сийка Милева: България взе участие в операцията на Интерпол срещу трафика на хора

На територията на Р. България под надзора на главния прокурор бяха реализирани успешно няколко операции, каза говорителя на главния прокурор

В операцията на "Интерпол" участие взеха 8 държави - България, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Босна и Херцеговина, Албания и Молдова. Беше сформиран оперативен щаб в централата на "Интерпол" в град Лион, където бяга изпратени представители на различни държави. Операцията беше насочена към борбата с трафика на хора на Балканите, незаконната емиграция, както и за престъпления по линия на наркотици и оръжие. Това каза говорителят на гл. прокурор Сийка Милева на брифинг във връзка с проведена операция на "Интерпол", в която България е взела активно участие, предаде Агенция "Фокус".

"На територията на Република България под надзора на главния прокурор Иван Гешев бяха реализирани успешно няколко операции. В цялата страна бяха извършени проверки в множество стриптийз барове, за които имахме данни, че работят жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация", заяви Милева.

По думите й е бил засилен и контролът на границите, като по време на операцията на територията на град София на място са били изпратени прокурори на Софийска районна прокуратура, които съвместно с органите на МВР, са осъществявали контролен пункт. "В резултат на съвместната работа между Прокуратурата, МВР и "Интерпол" бяха установени 3 жертви на трафик на хора, на които им беше оказано съдействие", посочи Милева. Тя допълни, че са били предотвратени опити за незаконно преминаване на държавната граница и са установени издирвани лица, автомобили и документи. "Бяха установени и огромни количества оръжие, наркотични вещества и парични суми", каза още говорителят на гл. прокурор.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner