Понеделник, 24 Февруари 2020

ndt banner2

Понеделник, 24 Февруари 2020

Кристалина Георгиева: България не трябва да изостава от зелените политики

Кристалина Георгиева: България не трябва да изостава от зелените политики

По думите ѝ нисковъглеродната икономика ще даде нов тласък на инвестициите и ще спомогне за създаването на нови работни места

България не трябва да изостава от зелените политики, предупреди управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в ефира на "Хоризонт".

По думите ѝ нисковъглеродната икономика ще даде нов тласък на инвестициите и ще спомогне за създаването на нови работни места.

„Ние търсим области, в които да се декларираме като лидери. И в тази област, ако ние действаме бързо и решително за Европа има шанс да генерира по-висок растеж и да заеме конкурентна позиция в нещо, което безусловно ще става в бъдещето. И аз се надявам, че България ще намери своето място в тази ниша на нова конкурентоспособност“, каза тя.

Според Кристалина Георгиева разходната част на българския бюджет трябва да се подобри, като се насочат повече пари към инвестиции в хората:

„Най-важно за България е да инвестира в хората. В образование на децата от 0 до 5-годишна възраст, когато много от това, което те ще бъдат един ден, се формира. Да дава възможност за квалификация и преквалификация. Да стимулира бизнесът да инвестира в хората“, категорична бе тя.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner