Петък, 28 Февруари 2020

ndt banner2

Петък, 28 Февруари 2020

С 50 см се е покачило нивото на язовир "Студена" за последните 10 дни

С 50 см се е покачило нивото на язовир "Студена" за последните 10 дни

"Притокът на водата днес е 557 литра в секунда, а разходът е 254 л. С покачването на температурите ще се увеличи и снеготопенето, което ни дава относително спокойствие", каза областният управител Емил Костадинов

Петдесет сантиметра покачване на нивото на язовир "Студена" е регистрирано за последните 10 дни, съобщи областният управител на Перник Емил Костадинов на заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и с общинските щабове, предаде Нова тв.

"Притокът на водата днес е 557 литра в секунда, а разходът е 254 л. Вярвам, че тези тенденции ще се запазят. С покачването на температурите ще се увеличи и снеготопенето, което ни дава относително спокойствие", сподели Костадинов.

Областният управител запозна членовете на щаба с подготовката и изпълнението на процедурите, свързани със строителството на водопровода от село Мало Бучино до град Перник ведно с помпена станция и резервоар с цел аварийно водоснабдяване на града.
В рамките на срещата стана ясно, че три километра тръби от водопровода Мало Бучино-Перник вече са положени. На терена работят и специалисти от Камарата на строителите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner