Сряда, 16 Януари 2019
Сряда, 16 Януари 2019

Хосе Карерас: Павароти ми липсва

Хосе Карерас: Павароти ми липсва

Световноизвестният тенор, когото ще чуем на 3 декември в НДК, си спомня своя колега по повод 80 г. от рождението му

По повод 80-годинишнината от рождението на Лучано Павароти, което се навършва на 12 октомври, Хосе Карерас призна: “Много ми липсва. Често мисля за него и времето, когато правехме тези мащабни концерти с него и Доминго като “Тримата тенори” – незабравими времена. И тримата не осъзнавахме, че пишем страница от историята на музиката”, заяви маестрото, който ще изнесе концерт в София на 3 декември в зала 1 на НДК. Той ще бъде част от световното му турне за сбогуване с публиката.

„Лучано беше изключително забавен човек. Разсмиваше ни като сменяше думите от ариите или измисляше различни щуротии – много обичаше да се забавлява. Често играехме покер заедно - Лучано беше добър актьор. Готвеше фантастично – все още помня вкуса на лазанята му“, разкри Карерас.

Последният шанс на родните меломани да чуят на живо испанския тенор ще бъде на 3 декември в зала 1 на НДК. За голямото събитие у нас на Маестро Карерас ще партнира оркестърът на Любка Биаджони „София Симфоникс Оркестра“, а диригентството ще бъде под палката на Давид Хименес. Баронеса Цу Гутенберг от своя страна ще дирижира увертюрите по време на историческото събитие.

Неслучайно прощалното турне на единия от “Тримата тенори” е озаглавено A Life In Music. Ще прозвучат както най-известните оперни арии, така и безупречна селекция от евъргрийни и неостаряващи класики. Самият Карерас вече сподели, че няма търпение да се завърне в София, защото пази специални спомени за родината ни, а някои от най-близките му приятели са българи.

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на касите на НДК. Организатори на събитието са Жокер Медиа.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар