Вторник, 20 Ноември 2018
Вторник, 20 Ноември 2018

Първи кадри от филма „Възвишение“ (видео)

Първи кадри от филма „Възвишение“ (видео)

Все още не е ясно кои ще са актьорите в главните роли

Екипът, който ще екранизира романа „Възвишение“ на Милен Русков погъделичка любопитството на българската публика с първия клип. В едноминутния тийзър, публикуван на страницата на проекта във фейсбук, няма много действие, но се чуват реплики на двамата главни герои на Русков - полу-революционерите, полу-разбойници Гичо и Асенчо.

Чии са гласовете зад кадър и дали това ще са изпълнителите на ролите, от продукцията не са уточнили. Снимките по „Възвишение“ трябва да започнат в края на януари под режисурата на Виктор Божинов. Сценаристи са Нели Димитрова, режисьорът и авторът на романа, който работи над диалозите, а продуцент - Иван Дойков („Мисия Лондон“, „Под прикритие“).

В романа Гичо и Асенчо - два измислени образа от Възраждането, се присъединяват към голямото „револуционно дело“ за Освобождението на България. След Арабаконашкия обир те се забъркват във всички видове подривна дейност – „конспиративна, експедитивна и революционно-разбойнишка“. Трагикомичните им пътешествия из Балкана им дават много време за размишление върху природата и съдбата на българския народ.

„Българин да си, е зла съдба – отбелязва единият от героите в тийзъра. – Туй сякаш не е име на народ, а болест някоя. Вечно несполучил, а ний сме тръгнали да го освобождаваме…“


Медия

Свързани статии (по етикет)

  • Том и Джери се завръщат в игрален филм

    Известните и любими на поколения анимационни герои Том и Джери оживяват в игрален филм. От Warner Bros. обявиха, че са започнали работа по екранизацията на игрална версия на анимационната поредица „Том и Джери“. 

  • Снимат “Рамбо“ 5 на Побитите камъни

    Силвестър Сталоун ще се бори с лошите на Побитите камъни край Варна. Клапата за новите премеждия на култовия му герой Рамбо ще щракне съвсем скоро и, очаквано, част от снимките ще са у нас, пише Монитор.бг. 

  • Орландо Блум ще снима филм в България

    Звездата от "Карибски пирати", поредицата фентъзи филми "Властелинът на пръстените" и епичния "Троя" - актьорът Орландо Блум се очаква да пристигне в България през август, за да се включи в снимките на филма "The Outpost".

Оставете коментар