Сряда, 29 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 29 Януари 2020
Новогодишна скука по телевизиите

Новогодишна скука по телевизиите

Николета Лозанова, изтъркани скечове и концерт на „Планета“ ще изпълнят празничния ефир

Макар че българинът масово посреща Нова година пред телевизора с хапване под ръка, родните телевизии въобще не се постараха да направят празника му по-приятен. Освен пълни чинии ще се наложи зрителите да се запасят и с пълни чаши, за да преживеят ефирната скука и баналността, които ще се леят от ефира в последните часове от 2015 г.

От програмите на най-големите телевизии у нас лъха комична безидейност и липса на всякакво въображение. За пореден път БНТ, БТВ и Нова ще сервират на зрителите си претоплено меню, в което основно блюдо ще са изтъканите скечове, гарнирани със стари концерти и напълно несвързани с Нова година филми.

БНТ залагат на сигурното – концертът от площада „Сцена под звездите“ ще се лее от 22 ч. на 31 декември до 1 часа на 1 януари, прекъсван само от словото на президента. Преди шоуто да започне телевизията-майка ще се опита да разсмее зрителите със специално издание на „Каналето“. Предаването обаче отдавна не впечатлява някого с изтърканите си смешки и безвкусния сценарий.

В първите часове на новата година от БНТ са заложили на запис на Британските музикални награди. Те се проведоха през февруари и светът отдавна забрави, че са се случвали.

Частната БТВ вади от ръкава си неочакван коз – Николета Лозанова. Въпреки че е празник телевизията няма да ни спести клюкарското предаване на плейтмейтката „Папараци“. То ще изпълни последните минути от 2015 г. в ефира на медията, а преди това от ръководството й са решили да предложат на зрителите „Шоуто на Слави“ и „Комиците“.

След 24 часа от БТВ ще струи музика – първо подбрани клипове от годината, а след това последния концерта на „Планета“. Този новогодишен „подарък“ към зрителите се оказа традиция за частната медия, защото тя вече няколко години подред го поддържа неотлъчно.

Програмата на Нова също не блести с оригиналност – вместо специална новогодишна програма, в нейния ефир ще се излъчва премиерен филм. „Карибски пирати: В непознати води“, който не очарова зрителите на големия екран през 2011 г., ще се опита да впечатли някого в ефира на Нова. В екшъна няма нищо празнично и подходящо за празниците в края на декември, но поне хората през телевизорите могат да се посмеят на някой друг лаф на Джак Спароу (в ролята Джони Деп).

Останалата част от празничната си програма телевизията ще запълни със специална сбирка от гафове от „Господари на ефира“ и най-добрите изпълнения от сегашния сезон на „Х фактор“. В първите часове на 2016 г. Нова предлага запис на стар концерт на Адел и на „Мис Вселена 2015“.

Останалите телевизионни канали и тази година няма да променят с нищо ежедневната си програмна схема, заради Нова година.

 

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner