Откриват театър "Крикор Азарян" с "Чайка"

Откриват театър "Крикор Азарян" с "Чайка"

Режисьор ще е Явор Гърдев

Явор Гърдев с пиесата „Чайка“ ще открие новия театър на НДК, наречен на легендата Крикор Азарян, съобщава ploshtadslaveikov.bg

Това е една от знаковите постановки на режисьора, който си отиде през 2009 г., а премиерата й в НДК е планирана за октомври.

От няколко дни Гърдев вече репетира „Чайка“. В трупата си той е поканил някои от най-търсените актьори на българска сцена, сред които Снежина Петрова и Захари Бахаров.

В състава са и актьори  от други негови спектакли – Владимир Пенев, Светлана Янчева, Николай Урумов, Михаил Мутафов, Ованес Торосян, Елена Телбис.

В „Чайка“ на Азарян в Театър „Българска армия“ видяхме Александра Сърчаджиева, Иван Ласкин и Иван Радоев в триото Нина Заречная, Тригорин и Трепльов. В творбата на Гърдев Елена Телбис ще полети като невинната Нина Заречная, Захари Бахаров ще бъде нейният неверен Тригорин, а Ованес Торосян –  декадентът Трепльов.

Снежина Петрова ще излезе на сцената като Аркадина, Владимир Пенев ще видим като лекаря Дорн, Михаил Мутафов ще бъде Сорин, Николай Урумов е управителят на Сориновото имение Шамраев, Светлана Янчева е жена му Полина, а Лилия Гелева – дъщеря им Маша.

Оставете коментар