Българка партнира на Сюзан Сарандън

Българка партнира на Сюзан Сарандън

Ирина Малеева играе в новата холивудска продукция, която ще излезе по кината през 2016 г.

Българска актриса Ирина Малеева партнира на Сюзан Сарандън в най-новия й филм The Meddler („Натрапникът“), който ще излезе по кината през 2016 г. Малеева, която отдавна живее в Лос Анджелис, влиза в ролята на Анджи - съпругата на брата на главната героиня Марни (Сарандън). Творческият екип се събра на парти в изискания хотел „Рузвелт“ в Холивуд за края на снимките. 

Сценарият на The Meddler много ме впечатли и бях изненадана, че е основан върху истинската история на майката на режисьорката Лорин Скафария. Нямам право да издавам подробности от сюжета, но италианската нишка върви през целия филм, защото майката на Лорин (пресъздадена от Сюзан Сарандън) е била омъжена за италианец - разказа пред „Преса“ Малеева. 

За ролята ме взеха без кастинг. Трябваше им актриса, която да познава италианския начин на живот и да говори свободно езика. Гледали са повечето от моите 28 филма, в които се снимах в Италия, преди да дойда в САЩ. Аз съм съпругата на брата на Марни. Сцените със Сюзан Сарандън снимахме в Лос Анджелис. Младата актриса Рози Бърни е в ролята на дъщерята на Марни. Беше много трудно да се намери къща в Ел Ей, която да прилича на такава от щата Кънектикът, в която бяха моите сцени с главната героиня. Прекрасна жена много топла и много сърдечна!“ - описа Ирина работата си с една от най-големите актриси на световното кино. Лу Вулп е съпругът на Ирина във филма.

Гейл Скафария, по чиято житейска история е изграден сценарият, директно казала на Ирина преди снимките, че наистина поразително прилича на снаха й, и това много помогнало на българката да влезе дълбоко в ролята: „Гейл много ме хареса и дори поиска копия от моите италиански филми с Франко Франчини.“ 

Ирина Малеева е дъщеря на незабравимата актриса Ирина Тасева, която играе дълги години в Народния театър. Ирина има роли в три от филмите на Фредерико Фелини. Големият пробив в нейната кариера е „Венецианският търговец“, където играе дъщерята на Орсън Уелс. 

Оставете коментар