Сряда, 19 Февруари 2020

ndt banner2

Сряда, 19 Февруари 2020

Гласове от отвъдното

Гласове от отвъдното

Неиздавани приживе песни на известни музиканти радват феновете години след тяхната смърт

Известните музиканти са се превърнали в огромна машина за пари – обвързват се с договори да произвежда на година или на две нов албум, продуцентите им прибират голяма част от спечеленото, и всичко това, за да се радват феновете. Дори след като починат хитовите изпълнители продължават да „работят“, за да пълнят нечии джоб, най-често не на преките си наследници, а на лакоми компании.

Наскоро се появиха два инструментала на „Нирвана“, за които се твърди, че Кърт Кобейн свири на барабаните. Дали наистина е така все още не е официално потвърдено, но това не пречи почитателите на групата на се радват на непознатия доскоро спомен на Кобейн. Песните вече са достъпни и в интернет (можете да ги чуете във видеата долу).

Появата им е само повод да си припомним други песни появили се след смъртта на своя изпълнител, защото някои е преровил архива му отхвърлени записи. След като легенди като Майкъл Джексън, Елвис Пресли и Дейвид Бауй починат интересът към тях се отроява, което е златна мина за желаещите да припечелят още няколко милиона долара на техен гръб. Смята се, че Принс, който издъхна на скоро, също е запазил огромно количество неиздавани парчета, но се спори кой носи правата върху тях. Все пак сигурно след време ще чуем изненадващо някой запис от архива на „принца“ на музиката.

Дотогава да си припомним песни, с които чухме гласовете на велики музиканти, сякаш от отвъдното:

Amy Winehouse (заедно с Tony Bennett) - Body and Soul

Песента е записана дни преди смъртта на Ейми през 2011 г. и е всъщност последният път, в който тя влиза в студиото. Излиза по-късно същата година.

Jimi Hendrix - Hear My Train A Comin'

Всъщност парчето е познато на феновете на Хендрикс, защото той го изпълнява много пъти, докато е жив. Никога обаче не го издава. Това става чак 20 години след смъртта му.

Freddie Mercury - Mother Love

Песента е последният запис на Фреди. Прави го дни преди да почине от СПИН и много фенове на групата дори не са чували песента. Бившите колеги на Меркюри от „Куин“ решават да я пуснат официално през 1995 г.

John Lennon - Grow Old With Me

Това е обяснение в любов, което Джон Ленън прави към Йоко Оно, за съжаление обаче не успява да го изпълни. Не успява да „остарее с нея“, както моли в песента, защото е застрелян дни, след като записва парчето.

Michael Jackson - This Is It

Иронията в случая е, че преди да умре Джако подготвяше сензационно световно турне с името This is it. Песента обаче няма нищо общо с обиколката. Неговите продуценти я откриват случайно на стара касета със демозаписи, а според Пол Анка, който е съавтор парчето е било подготвено за дует между него и Краля на попа. За съжаление така и не успяват да довършат песента, идеята за която възниква още през 1983 г.


Медия

Nirvana - Lullaby Amy Winehouse (заедно с Tony Bennett) - Body and Soul Jimi Hendrix - Hear My Train A Comin' Freddie Mercury - Mother Love John Lennon - Grow Old With Me Michael Jackson - This Is It

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner