Неделя, 16 Юни 2019
Неделя, 16 Юни 2019
БНТ дава 80 бона за детската „Евровизия“

БНТ дава 80 бона за детската „Евровизия“

Националната телевизия плаща за 100 пана в метростанциите и 96 билборда на песенния конкурс

Пищна рекламна кампания подготвя БТН за тринадесетото издание на детския песенен конкурс „Евровизия 2015“. Само за печат, монтаж и демонтаж на рекламните материали, обществената телевизия е предвидила 66 000 лева без ДДС. Сумата с косвения налог обаче, скача на 80 000 лева ( близо 79 200 лева). Това показа наша проверка в сайта на Агенцията за обществени поръчки. 

Обществената телевизия публикува днес на своята интернет страница дейностите и параметрите, които рекламните агенции мога да оферират до 10 август тази година. БНТ е планирала богата рекламна кампания, с която ще залее не само София, но и по-големите градове на страната. Идеята е те да се покажат на гласовитите малки артисти от цяла Европа, чиито звезди ще изгреят на тазгодишния фестивал. 

Осем брандирани автобуса ще развеждат младите таланти из страната, а рекламата на конкурса ще блести на 96 билборда в цяла България. Метростанциите ще бъдат обкичени с общо 100 стикерни метропана, пише в тръжната процедура. Организаторите са предвидили отпечатване на 1000 книжки за събитието, както и 500 брошури. Отделно, 120 светещи кутии с логото на детския песенен конкурс ще красят таксита и булеварди. 

Общият бюджет на БНТ за 2015 г. е в размер на 65,1 млн. лева. Когато получиха домакинството, оттам съобщиха, че разходите за детската „Евровизия” на първо четене са около три-четири милиона лева. 

В средата на юни Министерският съвет отпусна 3 млн. лева допълнително за БНТ заради продуцирането на конкурса "Детска Евровизия 2015". След като получи сумата обаче, медията се обедини с Би Ти Ви и продуцентската компания „Седем осми”. От националната телевизия твърдят, че то е само в усилията за избора на талантлив млад изпълнител, който ще представи България на „Детска Евровизия 2015”.

България получи домакинството за детския музикален фестивал в началото на 2015 г. след отказа на Италия и след доброто представяне на Крисия и близнаците Хасан и Ибрахим на миналогодишното издание. Организацията на събитието беше възложена на БНТ от Европейския съюз за радио и телевизия. Решението беше взето близо месец след като бе приет бюджетът на БНТ за 2015 г., което предполагаше или държавната телевизия да съкрати разходите си, за да обезпечи международното събитие, или да получи „инжекция“ от централния бюджет.

Свързани статии (по етикет)

 • Емил Кошлуков: БНТ е в практически фалит

  "Ние сме в практически фалит. Трябва да спасим БНТ", каза Емил Кошлуков - временно изпълняващ длъжността генерален директор на обществената телевизия, пред СЕМ днес. До края на годината се очаква дефицитът на БНТ да стигне 44 млн. лева, обясни още той, цитиран от "24 часа".

 • Сашо Диков и Емил Кошлуков ще се борят за шеф на БНТ
  Предстои да бъдат прегледани концепциите на осем души: Сашо Йовков, Никола Тодоров, Къци Вапцаров, Явор Симов, Сашо Диков, Радослав Главчев, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев.
   
 • АТАКА удря корупцията при социолозите

  След като бяха показани на светло апартаменти и тераси на политици, следва наяве да излязат имотите и парите на тези, които манипулират народа всекидневно

Оставете коментар