Неделя, 16 Юни 2019
Неделя, 16 Юни 2019
Зелена читалня всяка събота в София

Зелена читалня всяка събота в София

Столична библиотека обещава срещи с едни от най-талантливите ни творци

Столична библиотека се пренася в парковете на София през август, съобщиха от общината. Летните зелени читални ще са в августовските съботи от 10 до 13 ч. в няколко големи парка.

Любителите на писаното слово, освен че ще могат да се насладят на хубавата книга сред природата, ще получат и безплатна читателска карта, обещават от Столична библиотека.

За малчуганите също ще има изненади. За тях са подготвени занимателни книжки за оцветяване, ще има и награди.

В добавка в зелените читални ще се включат български творци като Петър Чухов, Калин Терзийски, Боби и Йоана Мирчеви, Марин Бодаков, Теодора Тотева, с които ще може да се впуснете в дискусии и спорове дали „мишката изяде книжката“.

Лятната зелена читалня започва от Борисовата градина при алеята до езерото Ариана на 1 август. Следващата събота – на 8 август ще акостира на голямата поляна в Южния парк.

На 15 август ще спре в градинката до черквата в столичния квартал "Люлин", а на 22 август – в градинката на БСФС. Обиколката й ще завърши отново в Борисовата градина на 29 август.

Свързани статии (по етикет)

 • Андрей Ковачев чете опорки и речи от аутокю

  Евродепутатинът от ГЕРБ Андрей Ковачев, юрнал се в надпреварата към ЕП и на тези избори, предпочита да си чете речите или опорните точки, спуснати от партийните пиар спецове. Това стана ясно още миналата година, когато BIG5 изненадващо за партията на управляващото мнозинство успя да снима в Брюксел как Ковачев чете речта си от аутокю, докато пиарът го снима.

  В днешния дебат по БиТиВи със Станишев дали Ковачев отново е ползвал опорки от аутокю, питат се паметливи наши читатели, проследили телевизионния двубой между двамата.

   Защото беше очевидно, че представителят на ГЕРБ избягва влизането в директен спор по конкретни теми с опонента си от БСП, а се придържа към основните партийни тези, т.о. опорни точки.

  Така лидерът на ПЕС коментира темата с националистическите и антиевропейските партии, които се очаква да имат солидно присъствие в следващия Европейски парламент. Според него няма да има националистическо цунами, но левите и зелените партии трябва да се обединят, за да променят посоката, в която върви Европа, а тя е наляво. През последните години десните наложиха политика на затягане на коланите, припомни той и определи като един от основните проблеми на политиката на ЕНП именно орязването на разходите. „Търсейки изход на икономическата криза те казаха, че това е държавният дълг, а причината е спекулативния капитализъм, който взриви ситуацията. ЕНП каза, че всяка държава трябва да ореже своите разходи, но това стана толкова насилствено, че се разкъса социалната им тъкан както в Испания, където имаше 50% младежка безработица“, посочи Станишев.

 • Съдът задължи Нено Димов да извърши екооценка на парк „Пирин“

  Върховният административен съд (ВАС) задължава министърът на околна среда и водите да направи екооценка на актуализицията на плана за парк "Пирин".

 • Шофьори масово спират в нарушение извън платените места в София

  Десетки столичани ежедневно паркират гратис. С вдигнати капаци и отворени багажници - така досега много водачи избягваха плащането в зоните. Паркирането върху маркировка е нова мода, а санкциите пак няма, предаде bTV.

Оставете коментар