Събота, 19 Януари 2019
Събота, 19 Януари 2019

Конкурс ще избере 5 малко познати културно-исторически дестинации в България

Конкурс ще избере 5 малко познати културно-исторически дестинации в България

Целта му е да се привлече вниманието и да се промотират малко познати/нововъзникващи български туристически дестинации на тема "културен туризъм"

Министерство на туризма обяви конкурс за определяне на пет малко познати културно-исторически дестинации в България. Това ще стане в рамките на европейския проект "Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България".

ЕДЕН (EDEN, акроним на European Destinations of Excellence, Най-добри европейски дестинации) е общоевропейска мрежа, която популяризира моделите на устойчиво развитие на туризма. Досега от България в нея са включени Силистра, Кюстендил, Сандански, Луковит, Сапарева баня, природен парк "Странджа", Враца, Каварна, Белица, Кърджали, Казанлък, Белоградчик.

Целта му е да се привлече вниманието и да се промотират малко познати/нововъзникващи български туристически дестинации на тема "културен туризъм". Ще бъдат оценявани онези, които предлагат специфична форма на туризъм въз основа на техните местни материални културни активи (т.е. културно-историческо наследство или съвременната култура, като традиционните исторически или археологически паметници/обекти, промишлени обекти, музеи, театри, галерии, съвременните архитектурни обекти, модерни градски квартали, "етнически джобове" на градове), се казва в съобщението на Министерството на туризма.

Предстои да бъде разработен пакет документи за кандидатстване, който ще съдържа изисквания и критерии към потенциалните кандидати, наръчник за попълване на пакета с документи, формуляр за кандидатстване и други необходими документи за участие в конкурса.

Оставете коментар