Сряда, 26 Февруари 2020

ndt banner2

Сряда, 26 Февруари 2020

12 нови имена сред най-печелившите актьори

12 нови имена сред най-печелившите актьори

Робърт Дауни-джуниър оглавява класацията на „Форбс“ за 2015 г., в която за пръв път влизат индийци и китайци

Американският актьор Робърт Дауни-джуниър е най-високоплатеният актьор за 2015 г., показа годишната класация на списание „Форбс“. Звездата от „Железният човек“ е спечелил близо 80 млн. долара за 12 месеца до 1 юни т.г. След успехът на филмите с негово участие за никого не изненада, че именно Дауни оглавява елитния списък. За първи път в него обаче се появяват имена от Индия и Хонгконг, които изпреварват обичайните лидери от Холивуд.

На второ място „Форбс“ поставя майсторът на източните бойни изкуства Джеки Чан, които според техните изчисления е натрупал от хонорари и заплати към 50 млн. долара. Печалбите му изненадват специалистите, защото в последните месеци китаецът не е участвал във високобюджетни продукции. Доста по-логично е представянето на Вин Дизел, който запълва челната тройка с приходи от 47 млн. долара. Актьорът получи главна роля в кинохитове като „Пазители на Галактиката“ и „Бързи и яростни 6“, разбил редица рекорди по приходи. В петицата на „Форбс“ влизат още Брадли Купър и Адам Сандлър – и двамата спечелили по около 41 млн. долара.

Доста по-интересни за феновете на киното са 12 имена, които за първи път се появяват в класацията. Сред тях са холивудските актьори Джона Хил, Крис Прат и Сет Роджън, а останалите дебютанти са от огромните филмови империи на Боливуд и Сингапур. Освен Чан в списъка попадат още трима азиатци – Чо Юн Фат, познат на зрителите у нас от екшъна „Тигър и дракон“ (2000) и Анди Лау („Шаолин“). През последните 12 месеца Фат е прибавил към сметката си 18 млн долара, също колкото и Ръсел Кроу. Лау, който в родината си се изявява не само като актьор, а и като певец, спечелил към 13 мл. долара – приблизително равни на приходите на Крис Прат, дебютирал тази година в голямото кино с „Пазители на галактиката“ и „Джурасик свят“.

Макар отдавна да е ясно, че Боливуд генерира по-големи бюджети от Холивуд, сега има доказателство за това. Индийските актьори Амитабх Баччан и Салман Хан изпреварват десетки от най-популярните си американски колеги (като Джони Деп, Дуейн Джонсън-Скалата, Леонардо Ди Каприо и Том Круз) с лични приходи от 33,5 млн. долара всеки. По-назад в класацията застава мегазвездата на Боливуд Шах Рух Кан (с 26 млн. долара), който през юни и юли бе у нас за снимки на нова мащабна продукция, която се очаква да се появи през ноември. Актьорът заема 18-то място, като изпреварва с малко Уил Смит.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner