Понеделник, 17 Февруари 2020

ndt banner2

Понеделник, 17 Февруари 2020

Седем дни джаз мания в Банско

Седем дни джаз мания в Банско

20 групи ще участват в тазгодишния фестивал

Над 20 групи от 18 страни ще участват в 18-тото издание на Международния джаз фестивал в Банско. Той се открива на 7 август и ще продължи седем дни – до 13 август.

Сред звездните гости, които ще стъпят на сцената, има е номинираният за латино „Грами“ Хуан Гарсия-Ерерос. Той е първият бас китарист, удостоен с най-престижната музикална награда. Заслужи го с албума си „Нормас“, който колумбиецът ще представи и пред българските си фенове заедно с най-новите си композиции в последния ден на феста, 13 август. „Снежната сова“, както критиците наричат Ерерос, е привлякъл в проекта си и родни таланти - тромпетиста Михаил Йосифов и Стунджи на барабаните.

Интерес привлича още откриващият концерт на фестивала - „Сто години Франк Синатра“ на Васил Петров и Биг Бенда на Благоевград. Изпълнителят ще се качи на сцената и на следващия ден, но на втората сцена на площад „Вапцаров“. По същото време основната естрада ще е заета от „Мънго Джери блус бенд“. Англичаните идват за първи път от години в оригиналния си състав с вокалиста и китарист Рей Дорсет, Джон Плейл на баса, Тоби Хюншам на клавишните и Боб Уайт на барабаните.

На 10 август е специалната италианска изненада, която организаторите са подготвили за гостите - певецът Рон (Росалино Селамаре), носител на наградата „Сан Рем“ от 1996-та. „Дърти пърчес“ с Христослав Галилеев-Гальо, Иван Лечев, Мишо Йосифов и вокалиста Емил Минчев, редовни участници във феста, пък ще сложат точката на забавлението на тази вечер някъде след полунощ.

Йълдъз Ибрахимова и българо-турският оркестър „Орлите на джаза“ събират фенове на 11 август с музика от най-висока класа. Следващата вечер площадът ще се разтресе от буги-бугито и суинга на холандците от „Джаз кънекшън“. На финала на фестивала пък Мирослава Кацарова ще представи своето музикално пътешествие, посветено на 100-я юбилей на неповторимата Били Холидей - проекта Blue Moon-Songs Оf Billie Holiday.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner