Вторник, 10 Декември 2019

ndt banner2

Вторник, 10 Декември 2019
Празник на динята ще се проведе в с. Никюп

Празник на динята ще се проведе в с. Никюп

В първия ден ще се проведе парад на селскостопанска техника

За четвърта поредна година във великотърновското село Никюп ще се проведе Празник на динята. Това съобщи в петък вечерта кметският наместник Йорданка Атанасова, цитирана от Радио „Фокус” – Велико Търново.

Инициативите в празничната програма са предвидени за два дни – 7 и 8 август. Тази година тържествата са посветени на 230 години от възникването на съвременното село Никюп и 20 години от създаването на земеделска кооперация „Плодородие 95”. В първия ден ще се проведе парад на селскостопанска техника, а клуб за любители на ретро автомобили ще дефилират с автомобили и мотоциклети от социализма. 

Официално Празникът на динята ще се състои на 8 август. Кметството в Никюп е изпратило стотици покани из цялата страна на хора, които произхождат от селото. „Поканили сме ги да си дойдат, да празнуваме заедно и да се видим. Подготвили сме музикална програма, както и различни изненади за всички, за да се чувстват добре у дома си”, отбеляза Йорданка Атанасова. Организаторите ще предоставят за консумация на своите гости около 4 тона дини.

Предвидена е и богата музикална програма. Специални гости на Празника на динята ще са кметът на село Саламаново, община Шумен, и неговата съпруга. Йорданка Атанасова посочи, че и в шуменското село организират подобен фестивал на динята. От миналата годината Никюп и Саламаново обменят опит в провеждането на подобни събития. Кметският наместник подчерта, че тази година заради лошите климатични условия, реколтата от динени култури не е особено добра. Редуването на топли и студени фронтове се е отразило неблагоприятно на продукцията.

Свързани статии (по етикет)

  • Студентите празнуват 8 декември

    За поколения български студенти този ден е еуфоричен – това е Студентският празник 8 декември и така е вече десетилетия

  • Никулден е!

    На 6 декември празнуваме Никулден. Празникът е в чест на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който е покровител на моретата, езерата и реките, на моряците и рибарите, на семейството и рода

  • Честит Архангеловден!

    Празнуват: Ангел, Ангелина, Рангел, Михаил, Гавраил, Рафаил, Райна, Рая, Радка, Огнян, Пламен, Емилия, Емил

Оставете коментар

baner

 FB banner