Сряда, 16 Октомври 2019
Сряда, 16 Октомври 2019
Моцартовите празници започват от днес

Моцартовите празници започват от днес

Тази вечер в Правец ще прозвучи „Вълшебната флейта“

Eдинадесетият Международен музикален фестивал „Моцартови празници“ в Правец започва тази вечер с операта „Вълшебната флейта“. Спектакълът ще прозвучи в изпълнение на  Русенската опера на езерото пред най-големия хотел в града, съобщават организаторите.

Възстановката и адаптацията са на Елена Илиева, диригент е Ивайло Кринчев. Сред солистите са Владимир Василев, Георги Султанов, Пламен Бейков, Симона Кодева, Мария Цветкова, Даниела Караиванова, Алек Аведисян.

Фестивалът, посветен на творчеството на гениалния австрийски композитор, постепенно разширява своята програма с отбелязването на световни годишнини - тази година реверансът е към творчеството на Чайковски и Паганини и френския художник-импресионист Клод Моне. Класическият музикален маратон отново залага на присъствието на имена от световния оперен афиш, предоставя сцена за изява на млади открития, предлага разнообразна и прецизно подбрана програма от оперни, балетни и симфонични продукции, както и съпътстващи концерти и спектакли за деца и възрастни.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар