Сряда, 12 Декември 2018
Сряда, 12 Декември 2018

„Не съм труден. Честен съм.”

„Не съм труден. Честен съм.”

Честити 80, Антъни Хопкинс, сър!

15 + 1 споделени мисли от великия актьор за живота, киното и всичко наоколо

„Забавно е да вземеш „Оскар”, забавно е да те посветят в рицарство. Но, нали се сещате, събуждаш се сутринта, и реалността си е същата. Все още си смъртен."

"Живеем в толкова префинено, предпазливо общество – всеки се обижда толкова бързо!"

"Щом приемеш факта, че няма от какво да те е страх, добре си проправяш път надълбоко в първичното. Вярвам, че когато правим нещата без страх, можем да осъществим всичко. Можем да го направим, докато не се притесняваме за последствията."

 

„Моята философия е: Не е моя работа какво казват хората за мен и какво мислят за мен. Аз съм това, което съм и правя това, което правя. Аз не очаквам нищо и приемам всичко. И това прави живота ми по-лесен."

„Мисля, че здравословният начин на живот включва да се сприятелиш със звяра вътре в себе си, това не е точно звяр, а по-скоро сянка. Тъмната страна на нашата природа. Забавлявайте се с нея и знайте, че трябва да приемете цялата си същност."

„Животът е твърде кратък, за да се справяме с несигурността на другите хора.”

„Всички ние сме хванати в капана на обстоятелствата и всички ние имаме в себе си и добро, и зло. Когато сме наистина гладни, например, ще направим всичко, за да оцелеем. Мисля, че най-злото нещо - добре, може би това е прекалено преувеличено - но със сигурност нещо много зло е преценката - грехът на невежеството.”

„Слабото ми място е мързелът. О, аз имам много слаби места: бисквитите, кроасаните.”

„Мисля, че определено количество стрес в живота е нещо хубаво. Стресът от работата, която отнема усилия. Мисля, че това е знак, че вървиш напред.”

„За мен времето е най-голямата тайна. Факт е, че ние мечтаем през цялото време. Това е, до което наистина съм достигнал. Ние имаме бездънно езеро от потенциал точно под нашите черепи.”

„Магическата свръхестествена сила, която е с нас, е време. Ние дори не можем да го разберем. Времето е такава илюзия, толкова странно нещо.”

„Защо обичам, ако загубата наранява толкова много? Нямам отговор; само животa, който съм живял. Вече болката е част от щастието, което имам след нея.”

„Не мога да кажа, че някога съм мечтал да стана композитор, пианист или нещо друг. Имам мозък, в който нищо не е окончателно.”

„Ако аз прекарвах цялото си време да се критикувам, не бих бил в състояние да функционирам. Има актьори, които дълбаят в теорията много дълго време. Аз не разполагам с търпение за това. Това може и да е повърхностно, но това е, защото аз никога няма да бъда част множеството актьори.”

„Нашето съществуване е извън нашето обяснение, без значение дали вярваме в Бог, почитаме определена религия или сме атеисти. Нашият живот е отвъд нашето разбиране. Никой не притежава отговор за смисъла му.”

Източник: AFISH.BG


Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар