Събота, 15 Декември 2018
Събота, 15 Декември 2018

Без събор на Рожен и тази година

Без събор на Рожен и тази година

По всяка вероятност той ще се състои през 2019 г. Това съобщи кметът на Община Смолян Николай Мелемов, след като в социалните мрежи се завъртяха няколко версии, че събитието се готви и за настоящата година.

„Най-вероятно ще го правим през три години. Пробвахме и всяка година, но се оказа, че не е удачно, като най-вероятно ще е догодина", коментира пред Дарик градоначалникът на Смолян.

Последният събор на Роженските поляни се организира през 2016 г., като непосредствено след събитието бе обявено, че през 2017 г. няма да го има. Съборът на Рожен бе възроден през 2015 г., след 9-годишно прекъсване, като традиционно се проведе в средата на юли. Той се организира от Сдружение „Рожен - Наследство в бъдещето" и Община Смолян в партньорство с още няколко общини и подкрепата на Министерство на културата.

Свързани статии (по етикет)

  • "Лозенец" остана без парно

    Поради авария временно е прекъснато топлоподаването в части от кв. "Лозенец", уведомиха от "Топлофикация - София".

  • Вижте къде ще спират водата в София

    На 27 септември 2018 г. (четвъртък), във връзка с механично почистване и дезинфекция на резервоар „Железница“ , се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 13:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: с. Железница.

  • До 14 септември изравнителните сметки се плащат без лихва

    Изравнителните сметки за парно и топла вода за изминалия отоплителен сезон могат да бъдат платени безлихвено до 14 септември 2018г. (включително).

Оставете коментар