Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Питър Бенс с концерт в България

Питър Бенс с концерт в България

Най-бързият пианист ще гостува в зала "България" през октомври

Питър Бенс е новият световен феномен на пианото. Според Книгата на рекордите на Гинес, той е най-бързият пианист в света. Виртуозните му изпълнения - от класиката до поп музиката, му гарантират над 250 милиона гледания онлайн и разпродадени билети за концерти навсякъде по света.

Българската публика ще може да види и чуе Питър Бенс на 29 октомври в зала „България“. Гостуването му е по покана на Loud Concerts.

Билетите за шоуто влизат в продажба от 18 юли, сряда. Цената на билетите започва от 40 лева.

Питър Бенс започва да свири на пиано на 2-годишна възраст, на 7 пише първата си композиция, а на 11 създава първия си албум, повлиян от Моцарт и Шопен. След класическото образование в академия „Ференц Лист“ в Будапеща, Унгария, музикантът се премества в САЩ, където завършва пиано и композиране на филмова музика в престижния музикален колеж Бъркли в Бостън. Докато учи в Бостън, се запознава с Джон Уилямс - един от кумирите му в света на музиката и автор на саундтрака към филма Star Wars! Това го подтиква да започне да прави импровизации на известни парчета и през 2015 г. пуска първото си видео в нета, което го превръща в истинска сензация.

Днес Питър Бенс е безспорно най-бързият пианист в света. Техниката и скоростта на изпълнение са наистина зашеметяващи, а българската публика ще може да се убеди в това на 29 октомври в зала „България“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар