Събота, 17 Ноември 2018
Събота, 17 Ноември 2018

Есенният салон на изкуствата в Пловдив започва с пет рояла на пет места

Есенният салон на изкуствата в Пловдив започва с пет рояла на пет места

След  приключване на концертите всеки от публиката, който желае, може да се включи в предизвикателството "Роялът е ваш!"

С изпълнения на пет рояла на пет емблематични места в Пловдив тази вечер се открива Есенният салон на изкуствата.

Под мотото „Есенни истории с роял“ концертите ще се състоят в Цар Симеонова градина, на площад „Стефан Стамболов“, на Римския стадион и на площада в началото на улиците „Абаджийска“ и „Константин Стоилов“.

На петте сцени ще свирят прочути български музиканти, заедно с изпълнители от Държавна опера Пловдив, ученици от Музикалното училище „Добрин Петков“ и възпитаници на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, съобщава БНР.

В програмата са включени изпълнения на произведения от български и световни композитори, класика и джаз. След  приключване на концертите всеки от публиката, който желае, може да се включи в предизвикателството "Роялът е ваш"!

По традиция Старият град от днес е домакин на Националните есенни изложби, представящи тенденциите в съвременното българско изкуство. Темата тази година е „Отвъд повърхността“ и включва изложби на десет български автори, работещи в страната и в чужбина.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар