Понеделник, 20 Май 2019
Понеделник, 20 Май 2019
Кубинска фиеста на 8 и 9 септември в Пловдив

Кубинска фиеста на 8 и 9 септември в Пловдив

Пълната програма на събитията от Дни на кубинската култура (7-12 септември)

Дни на кубинската култура започват в Пловдив от днес до 12 септември 2018. Събитието се организира с подкрепата на Пловдивския културен институт и Община Пловдив – Европейска столица на културата - 2019.

Най-големият и модерен събитиен център – Пловдивският културен институт е домакин на мащабното събитие в неговата кулминация – Cuban Weekend на 8 и 9 септември.

Дни на кубинската култура се организират в Пловдив за пръв път в този формат и мащаб. 

"Целта е да разкрием красотата на кубинското изкуство и пловдивчани да се докоснат до магията на кубинската история, традиции, култура, природа и музика, запазвайки настроението от лятото за по-дълго време“, обясниха организаторите на събитието. 

В първия ден на събитието – 7 септември, танцьори от различни клубове в града ще поставят началото на кубинските дни с флашмоб в централни точки на града. Кулминацията ще е на 8 и 9 септември (събота и неделя), когато Пловдивски културен институт посреща известния кубински танцьор, инструктор и хореограф Османи Сегура. 

Османи Сегура започва своята танцова кариера на 16-годишна възраст.  Като член на няколко танцови компании в Куба, натрупва знания и опит в редица танци като Салса, Румба, Афро-кубинска боди изолация, Мамбо, Ча-ча-ча, както и по-интернационални танци като самба и хип-хоп. 

Кариерата му като учител започва в Куба през 2002 година. През 2006 г. става член на немския хип-хоп екип “Just Blaze" и с тях става немски хип-хоп шампион. Преподавател, соло артист и участник в редица фестивали и конгреси по целия свят.

В рамките на два дни Османи Сегура ще представи интересни и креативни уроци по кубински танци (салса, афро-кубинска боди изолация и регетон) на всички пловдивчани и гости на града, заедно със други завладяващи преподаватели от Пловдив. 

От 10-ти до 12-ти септември организаторите на екзотичното събитие обещават незабравима танцова фиеста в Цар Симеоновата градина, водена отново от кубинската звезда, тематични лекции и фоторазкази, загатващи красотата на Куба, демонстрация и дегустация на кубински коктейли и  горещо парти с най-големите салса клубове в града. 

Пълната програма на събитията (7-12 септември): 

07.09. (петък) - 18:00 ч. – Флашмоб, място: мол "Марково тепе" и Главната 

08 – 09.09. (събота и неделя) - 10:00–18:00 ч. - Танцов уъркшоп с Османи Сегура и гост-танцьори от страната, място: Пловдивски културен институт 

10.09. (понеделник) - 17:00 ч. - Денс конкурс и танцова фиеста, място: Цар Симеоновата градина – Виенски павилион 

11.09. (вторник) - 19:00 ч. - Фоторазказ за Куба и литературно четене на откъси от Хемингуей, място: "Петното на Роршах" 

12.09. (сряда) - 20:00 ч. - Cuban Night – парти вечер, място: ресторант "Ъндърграунд"

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар