Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
Райна Кабаиванска събира млади певци от цял свят

Райна Кабаиванска събира млади певци от цял свят

Българската звезда ще прослуша кандидати от 15 държави в Софийската опера и балет за майсторския си клас

 

Кандидати от 15 държави са се регистрирали за участие в прослушването за XV Международен майсторски клас на голямата оперна актриса Райна Кабаиванска в Софийската опера и балет.

Големият брой кандидати от целия свят е своеобразен рекорд за 15-те години, в които се провежда Майсторския клас, отчитат организаторите. „Младите трябва да вярват в бъдещето. Сега вече светът е отворен, те имат вече целия свят в ръцете си и само от тях зависи да влязат в света. Светът е нов. Светът върви напред. Вярвам, обаче, че операта е вечна", коментира Райна Кабаиванска.

Традиционно голям е броят на кандидатите от България и Италия. От Европа идват и певци от Германия, Гърция, Русия и Франция. Азия е представена от Армения, Китай, Ливан, Южна Корея и Япония, а Америка - от Канада, Мексико, САЩ и Чили. Прослушването на кандидатите тази година ще бъде на 7 септември в Софийската опера и балет и ще се проведе лично от Райна Кабаиванска. До 13 млади оперни певци от всички кандидати ще имат възможността да работят с Райна Кабаиванска от 8 до 26 септември върху усъвършенстване на вокалната си техника и актьорска интерпретация, както и да подготвят нови роли.

На 27 септември най-добрите участници в майсторския клас ще представят Галаконцерт с оркестъра на Софийската опера и балет, под диригентството на Найден Тодоров и със специалното участие на Райна Кабаиванска. Тогава ще бъдат присъдени и стипендиите от нейния дарителски фонд.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар