Вторник, 20 Август 2019
Вторник, 20 Август 2019
Преди 19 г. е публикуван първия роман в Интернет

Преди 19 г. е публикуван първия роман в Интернет

Само за един ден книга, която е с огромна популярност и прочетете от 2 милиона читатели

Стивън Кинг е първият писател, който е на 14 март 2000 г. публикува своята творба в интернет. Това е неговият роман "Растението". Само за един ден книга, която е с огромна популярност и прочетете от 2 милиона читатели.

Стивън Едуин Кинг, роден на 21 септември 1947 г., е американски писател, известен най-вече със своите романи на ужас, които ще се превърнат в един от най-продаваните писатели на 20 век.

Историите на Стивън Кинг обикновено се разкриват за обикновени хора - семейства от средна класа, деца, писатели - замесени в зловещи и обикновени свръхестествени преживания. Кинг е познавач на хорър жанра, както е описано в книгата „Танц на ужаса“, която описва литературата и филтъра от този жанр.

В допълнение към това, Стивън Кинг пише творби, които не съдържат свръхстествени елементи, напр. Екранизацията „Изкупление Шоушенк“ и „Зеленият път“ са номинирани за Оскар в категорията Най-добър филм.

Продажбите на книги от Кинг са около 300 - 350 милиона копия. Той написва няколко книги под псевдонима Ричард Бакман, както и един разказ („Петата четвъртина“) под псевдонима Джон Суитън.

Кинг няма Национален медал за изкупуване за 2014 г. на церемония в Белия дом на 10 септември 2015.

NBOX.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар