„Иcкам да cе наcлаждавам на живота, да пpавя това, което иcкам”

„Иcкам да cе наcлаждавам на живота, да пpавя това, което иcкам”

Мелани Грифит на 62 – свободна и независима от нищо

Какво свързва Типи Хедрен, звездата от „Птиците” на Алфред Хичкок, актьора Дон Джонсън от „Ванила Скай”, мургавия блян на половината женски свят Антонио Бандерас и неотразимата Дакота Джонсън, изгряла в „50 нюанса сиво”? Мелани Грифит. Тя е дъщеря на Типи, майка на Дакота от брака й с Дон и дели 18 години добро и зло, скръб и радост с мачото Бандерас.

Мелани Грифит е родена на 9 август 1957 г. и още като 9 месечно бебе снима телевизионна реклама, а на 17 вече е пред камерата. На 14 вече е срещнала бъдещия си първи съпруг Дон Джонсън, с когото имат връзка 4 години преди официално да сключат брак. За пръв път, защото ще го направят и през 1989 г., за да се разделят окончателно през 1996-а. Защото тогава започва любовната одисея с Антонио Бандерас.

Мелани е много добра актриса, тя печели „Златен глобус” на 31 години за филма „Работещо момиче”, където си партнира с Харисън Форд. Впечатляващи са ролите й в последвалите го „Още един ден в рая” и „Луди в Алабама”.

С дъщеря си Дакота Джонсън

Следва затишие, тя се появява в малки роли в независими филми. За сметка на това личните й зависимости от алкохол, наркотици и болкоуспокояващи я вкарват три пъти на лечение в клинична обстановка.

С Дон Джонсън

Не по малко опасна е и пристрастеността към пластичната хирургия, до степен да се обезобрази в желанието да постигне вечна младост. Но тя преодолява всичко това, или поне твърди в изявите си пред пресата, че го е преодоляла. И е категорична, че нито едно от залитанията й не е попречило на грижата за трите й деца, че каквото и да се е случвало, в каквото и състояние да е била, не е пренебрегвала майчинските си ангажименти.

С Антонио Бандерас

Актрисата, както и доста от зведните й колежки, остро критикува холивудската индустрия, където актрисите над една определена свежа възраст остават зад борда, защото се търси не талант, а млада плът. Споделя впечатленията си, че новите ленти залагат на къмпютърните ефекти и супер героите, а истинското кино не влиза в сметките на филмовия бизнес в Меката Холивуд, което е изключително разочароващо за нея.

На 60 години Мелани Грифит излиза с приятелки, съпричастна е с това, което вълнува двете й дъщери и сина й, чака добър сценарий, а от любовните връзки си е дала почивка. Но бъдещето винаги пази хубави изненади за търпеливите.

AFISH.BG

Оставете коментар