Събота, 22 Февруари 2020

ndt banner2

Събота, 22 Февруари 2020

Основателят на „Секс Пистълс“ Стив Джоунс на 64

Основателят на „Секс Пистълс“ Стив Джоунс на 64

В автобиографичната книга „Lonely Boy“ китаристът разказва цялата история на групата

Китаристът Стив Джоунс е роден на днешната дата, 3 септември, през 1955 година и сред съоснователите на „Секс Пистълс“. Той, заедно със съучениците си Пол Кук и Уоли Найтингейл поставят основите на едно от най-лудите приключения в историята на пънка и рока през 1972 г. Издателство „Уилям Хайнеман“ издава автобиографията на култовия музикант. Тя е озаглавена „Lonely Boy“. Джунс пояснява, че е разказал за пръв път истинската и цялата история на бандата – от скромното начало в барове като „Хамърсмит“ и „Шепърд‘с Бъш“ в Западен Лондон до Залата на славата на съвременната музика. Той говори за влиянието на глем-рока, на Дейвид Бауи и „Рокси мюзик“. Признава за борбата си с алкохолната, наркотичната и секс-зависимостта и разкрива „историята на един необичаен герой и майстор на китарата, който промени историята“.

Резултат с изображение за Lonely Boy book

„Lonely Boy“ е написана с помощта на журналиста Бен Томпсън. Премиерата ѝ бе навръх честванията на 40-та годишнина от излизането на първата плоча на „Секс Пистълс“ „Anarchy in the UK“.

„Това не само е книга, която всеки меломан трябва да прочете. Това е брилянтно написана история, болезнено искрена. На места дори е смущаващо психологично проучване за едно момче, което се бори с проблемите и съдбата си и е обречено да даде старт на истинска социална революция“, казва Томпсън.

Резултат с изображение за sex pistols
"Секс Пистълс"

За краткия си период на съществуване (едва три години) „Секс Пистълс“ успяват да се покрият със скандална слава и да станат едни от най-влиятелни групи за следващите вълни в пънк музиката. Съставът е считан за една от емблемите на 70-те, въвеждайки нова мода на обличане, поведение и свирене на сцена.

Заглавна снимка - teamrock.com

AFISH.BG


Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner