Келвин Клайн, лицето на големия успех

Келвин Клайн, лицето на големия успех

Днес световният дизайнер навършва 77

Той е сред най-ярките символи на американския стил. Възвърна самочувствието на мъжете и жените, дарявайки ги с по-голяма свобода, практичност и младежка енергия. Келвин Ричард Клайн е американски моден дизайнер, роден на 19 ноември 1942 г. в Бронкс, Ню-Йорк. Завършва образованието си във Fashion Institute of Technology през 1964 г., а през 1968 г. основава в Ню Йорк, заедно със своя приятел от детството Бари Шварц, собствена дизайнерска компания Calvin Klein Inc., създаваща дрехи в стил унисекс.

Резултат с изображение за calvin klein

Джъстин Бийбър също е лице на марката

Келвин Клайн става три пъти притежател на наградата "Coty" - през годините 1973, 1974 и 1975, и четири пъти получава националната награда за мода на САЩ "American Fashion Awards", както и Council of Fashion Designers Award. Сега неговият бранд стои зад производството на бельо, дрехи, часовници, обувки, парфюми и какви ли не още аксесоари.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Налага стила си с агресивни рекламни кампании още в началото на 90-те години. Един от най-известните му проекти създава истински шок сред модните критици, тъй като в него участват модели в тийнейджърска възраст, които позират в провокативни пози. Става мултимилионер само за четири години.

Кейт Мос и Марки Марк 

През далечната 1992-ра една от рекламните кампании на дизайнера включва черно-бели кадри на Кейт Мос. Този проект се превръща в един от емблематичните за модната индустрия и се счита за своеобразен трамплин за супермодела. Сега, 20 години по-късно, тя отново дава лицето си за модната марка (гледайте видеото).

Брук Шийлдс е една от звездите, позирали за рекламна кампания на Calvin Klein. Проектът е отказан да бъде лансиран на много места, но точно това става модната къща да добие световна слава.

Резултат с изображение за calvin klein home

Новият дом на дизайнера

„Аз не живея заради успеха. Може би това е причината да съм успешен“, споделя за себе си дизайнерът, който през 2003 година продаде успешния си бизнес. Само преди година се сдоби с нов дом. Клайн го определя като „място, в което ще разгърне творческата си енергия“. Къщата е разположена на хълмовете на Холивуд в Лос Анжелис и е с площ от 9300 квадратни метра. Пред WSJ дизайнерът уточнява: „Винаги съм свързвал интериорния дизайн с модата. В този дом не бих променил почти нищо.“ Вярваме му.

 

Заглавна снимка - Essential Homme

AFISH.BG

Оставете коментар