„В спиралите на времето“, или опит за разгадаване на Вселената

„В спиралите на времето“, или опит за разгадаване на Вселената

Дебютната книга на Златина Георгива търси отговори за законите на Вселената

На българския книжен пазар е дебютната книга на Златина Георгиева. „В спиралите на времето” е книга, която разказва чрез законите на Вселената. Интересен разказ за това как емоциите, мислите и делата от настоящето се проектират неизбежно в бъдещето ни и как това, което мислиш днес става твое утре.

Книга за изборите, които ежедневно трябва да правим и които неизбежно ни отвеждат до белия или черния вълк в нас. За миналото, което клетъчната памет помни, и за бъдещето, което тя създава.

Златина Георгиева определя търсенето си като избор между кармата и свободния избор. Според нея любовта и сянката изграждат и оцветяват живота ни и тънката граница между тях.

Акцент в творбата е Енергията – царицата на вселената, есенцията на живота, която завихря спиралите на времето, създава цялата ни вселена и изкристализира в самите нас. Това е само едно от посланията на този, несравним с никакъв жанр роман за онези далечни времена от живота на планетата ни, които предхождат всичко познато на съвременната история и наука, а някои историци биха определили просто като „правремена”.

Златина Георгиева разказва за един древен и благороден свят, спомените, за който се прокрадват само в диалозите на философи, за които съвременната наука твърди че са „ древни”, тъй като след всеки катаклизъм човечеството започва да пише историята си на нов бял лист и губи писмената си памет.

В света на авторката човекът е осъзнал силата си на Бог-творец , защото познава законите на свободната енергия – тази, която сътворява и ръководи видимото и обяснява невидимото.

Героите във „В спиралите на времето“ са свързани с минало, настояще и бъдеще, в което енергията на сътворението като фина паяжина е изтъкала причинно-следствени връзки, в края на които е тя – Любовта.

В центъра е единственият енергиен маг на континента Атлантида – Ариан Морино. Човек с хибридна генетична матрица, стъпил в два свята, за когото няма нищо невъзможно, дори с цената на крайности. Любовта му към „звездочелата”  Тамирис го изправя лице в лице с агресията и страховете на смъртен, но му дава силата на Бог-творец.  В опита си да запази своя свят и да отблъсне нежеланите нибируански „гости”, които го застрашават, верен на природата си, Ариан залага всичко, изплитайки собствена ярка и неповторима нишка в „Спиралите на времето."

Златина Георгиева определя книгата си като книга за всички ни, тъй в нея има и наука, и амбиция, и любов, и загуба, и разочарование. С две думи – само човешки неща – малки и големи, които сглобяват чудото наречено „Живот”. Ще се радвам, ако споделите това пътуване с мен и видите този свят през очите, с които го видях аз, споделя авторката на „Спиралите на времето”.

Оставете коментар