Сряда, 21 Ноември 2018
Сряда, 21 Ноември 2018

Latest News

Fitch потвърди рейтинга на България със стабилна перспектива

Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България СBBBТ в чуждестранна и местна валута със стабилна перспектива, съобщи пресцентърът на Министерството на финансите.

Ролс-Ройс се подготвя за Брекзит

Производителят на самолетни двигатели Ролс-Ройс (Rolls-Royce) заяви, че продължава да подготвя планове за действие при извънредни ситуации, тъй като расте несигурността за това дали парламентът ще подкрепи плана за Брекзит…

Експерти от Българската петролна и газова асоциация предложиха мерки за поевтиняване на горивата

Днес, 15.11.2018 г., се проведе работна среща между вицепремиера Томислав Дончев и представители на Българската петролна и газова асоциация.

Икономиката на Германия се сви за първи път от 2015 година

Германската икономика се сви за първи път от началото на 2015 г. заради проблемите в автомобилната индустрия, съобщава Bloomberg.

Немска фирма разкрива 700 работни места край Русе

Германска компания ще разкрие 700 нови работни места в района на Русе. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с ръководството на компанията "BADER…

Петролът слезе под 70 долара за барел

Цените на петрола продължават да се понижават и вече загубиха 18% на месечна база, съобщи Bloomberg. 

Спад на индустрия и строителство през 3-то тримесечие

Проучване на Националния статистически институт (НСИ) за септември 2018 година отчита влошаване на промишленото производство и свиване на продукцията в сектор "Строителство" при поредно слабо подобрение на търговията на дребно. 

Варна с най-много новопостроени сгради през третото тримесечие

По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация жилищни сгради през третото тримесечие на 2018 г. е 454, а новопостроените жилища в тях са 1 944. 

Проф. Румен Гечев: Ще формираме инвестиционен фонд, като за 2019 г. залагаме 1,2 млрд. лв.

Проф. Гечев укори правителството, че в момента няма ангажимент с нито един голям инвестиционен проект за разлика от високо развити страни, които залагат значими капиталови разходи за крупни инвестиционни проекти.

Kopeйcĸи лидep в пpoизвoдcтвoтo нa aвтoчacти плaниpa двa зaвoдa в Бългapия

Cтaвa въпpoc зa дpyжecтвo, кoeтo e лидep в пpoизвoдcтвoтo нa ĸoмпoнeнти зa кoли, cтaвa яcнo oт oфициaлнo cъoбщeниe нa Mиниcтepcтвo нa иĸoнoмиĸaтa cлeд cpeщa нa pecopния зaм.-миниcтъp Лъчeзap Бopиcoв c…

Popular News

Днес, 15.11.2018 г., се проведе работна среща между вицепремиера Томислав…
Производителят на самолетни двигатели Ролс-Ройс (Rolls-Royce) заяви, че продължава да…
Алкохол със стари бандероли може да се продава до 31…
По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените…