Неделя, 19 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 19 Януари 2020
Горанов: Правителството прави всичко, за да излезе истината за КТБ

Горанов: Правителството прави всичко, за да излезе истината за КТБ

Не трябва да остане и грам съмнение, че искаме да скрием нещо, коментира финансовия министър

Ако "Аликс Партнърс" не даде съгласие за разсекретяване на доклада за КТБ, правителството обмисля и други варианти информацията да стигне до хората. Това каза пред журналисти в парламента министърът на финансите Владислав Горанов.

Ако трябва, ще предложим законодателни решения, за да може да се стигне до тази информация, за да не остава и грам съмнение, че искаме да скрием нещо от този доклад и за да дадем възможност за изясняване на всички факти и обстоятелства във връзка с фалита на КТБ, посочи финансовият министър. Той отбеляза, че натискът по темата е много отдавна. Има неправилно разбиране, че този договор е между държавата или гаранционния фонд и "Аликс Партнърс", това е частен договор, сключен между синдиците на едно частно дружество в несъстоятелност и международна компания, каза Горанов.

Продължавам да смятам, че има риск информацията в доклада да увреди впоследствие възможността на синдиците да си свършат своята работа, посочи министър Горанов, но добави, че не приема упрека, че правителството защитава някого или иска да прикрие нещо случило се в банката. Така че настоявам и ще продължа да настоявам, и дори компанията "Аликс Партнърс" да не даде положително становище, обмисляме други варианти информацията в доклада да стигне до хората, заяви Горанов.

Той добави, че клаузата за конфиденциалност е стандартна за подобен тип разследвания и не му е известно в света такъв договор да е излязъл пред медиите, но заяви готовност правителството да понесе този риск, за да няма никакъв упрек, че крие някого или нещо от случилото се там.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner