Вторник, 10 Декември 2019

ndt banner2

Вторник, 10 Декември 2019
Шефът на АПИ: Ремонт на километър път струва 400 хиляди лева

Шефът на АПИ: Ремонт на километър път струва 400 хиляди лева

Според експерта повечето от пътните произшествия ставали не заради лошите настилки, а заради липсата на култура у водачите

Пътищата са един организъм, при който ежегодно, ежедневно трябва да са правят текущите ремонти. Ако те се изоставят, стигаме до състоянията, които виждаме в социалните мрежи от недоволни шофьори. Всички искат цял асфалт. И той да бъде направен така, че хората да пътуват спокойно. За тази цел обаче са нужни 300-400 хиляди на километър. Това заяви инж. Лазар Лазаров, председател на АПИ. „Сметнете колко ще излезе за ремонта на цялата мрежа. За ремонт на автомагистралите миналата година правителството извади 100 милиона и сега всички забравиха какво беше”, каза още той.

„Лошият път не е опасен път. По него няма да можете да карате с 220, да правите гонки”, добави Лазаров.

Той каза още, че повечето от пътните произшествия ставали не заради лошите настилки, а заради липсата на култура у водачите: „Карат бясно, навлизат в насрещното. Защо като отидат в Западна Европа не правят така”.

Инж. Лазаров заяви, че основните средства от бюджета отиват за ремонт на пътищата, за запълване на дупки. Шефът на АПИ отбеляза, че има наказани фирми, които не са изпълнили договореностите си. „Ако са некадърни строителите, да бъдат така добри да отидат проблема и да си го оправят. Има разграфени срокове, които ако не се спазят или изпълнението е некачествено, строителите ще си понесат отговорността и ще ремонтират отново за своя сметка”.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner