Петък, 13 Декември 2019

ndt banner2

Петък, 13 Декември 2019
България оглави Топ 10 на най-евтините летни дестинации за руснаци

България оглави Топ 10 на най-евтините летни дестинации за руснаци

Слънчев бряг, Бургас и Златни пясъци са сред двайсетте водещи курорта по хотелски резервации на руския пазар 

 

България е на шеста позиция сред най-популярните дестинации за туризъм сред гражданите на Руската федерация (РФ). Това показва проучване за летния сезон‘2015 на сайта за резервации Oktogo.ru, публикувано в руски медии.

Преди България в класацията по резервациите на хотелски стаи и легла са само пет страни със сравнително развит туризъм и хотелиерство - Испания (Nr.1), Италия (Nr.2), Турция (Nr.3), Гърция (Nr.4) и Чехия (Nr.5). След нас обаче са Франция (Nr.7), Португалия (Nr.8), Литва (Nr.9) и Беларус (Nr.10).

Същевременно в същата класация има и разбивка за достъпността на съответните дестинации за средния турист по средни разходи за дневния престой в хотел с цел почивка. Тук България е на първо място с еднодневния бюджет за настаняване от едва 50 евро. За сравнение, съседната Турция дели с Италия позицията от около 88 евро на нощувка за един човек, в Кипър говорим за 93 евро, в Испания – за 95, Португалия – за 98, а в Гърция – за 105 евро. Най-скъпа от десетте най-вървежните дестинации за руснаците е Франция със средната цена за нощувките от около 127 евро.

Не на последно място България е и в класацията на сайта за десетте най-популярни летни курорти, като става дума за резервациите за 6 и повече нощувки. Тук най-големият български морски курорт Слънчев бряг е на шесто място. Преди „Слънчака“ са по-скъпите за средния руски турист конкурентни курорти като Салоу (Испания), Калеля (Испания), Родос (Гърция), Самуи (Тайланд) и Белдиби (Турция). След к.к. Слънчев бряг са такива известни плажни курорти като Кемер (Турция), Мадейра (Португалия), Батуми (Грузия) и Ларнака (Кипър).

Българските курорти в Топ 20 на най-популярните за летните месеци също така влизат Бургас (Nr.11) и Златни пясъци (Nr.12), като отстъпват само на Клайпеда в Литва. След Бургас и к.к. Златни пясъци се нареждат турските Аланя, Кушадасъ, Мармарис, гръцкият Халкидики, кипърските Лимасол и Патос и ченогорската Будва.

Николай Марченко, Nbox

 

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner