Събота, 15 Декември 2018
Събота, 15 Декември 2018

Apple се похвали с 20 млрд. долара печалба за три месеца

Apple се похвали с 20 млрд. долара печалба за три месеца

Американската компания Apple успя да направи печалба от 20 милиарда долара за три месеца. 

Това е рекорден резултат, който е почти една четвърт от капиталазацията ѝ от 88 милиарда долара. И това въпреки лекото отстъпление при продажбите на iPhone.

Марката с ябълката иска да убие в зародиш слуховете, според които последният iPhone не изкушава купувачите. Тя твърди, че продажбите на iPhone X изпреварват очакванията през първото тримесечие от прохождането му, предаде AFP.

"Радостни сме да съобщим, че това е най-доброто тримесечие в историята на Apple, заяви главният изпълнителен директор Тим Кук в специално съобщение.

"iPhone X надмина очакванията ни и бе нашият най-добре продаван iPhone всяка седмица от излизането му през ноември", добавя той без да уточнява. Компанията отказва да даде данни (за продажбите) по модели.

За тримесечието, което включва и празниците около Новата година, Apple е продала малко по-малко iPhone, отколкото за същия период на 2016 година (1% по-малко). Но тъй като продаваните сега устройства са по-скъпи, резултатите от продажбите на смартфони са се увеличили с 13% до близо 62 милиарда долара.

Източник: Expert.bg

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар