Сряда, 19 Декември 2018
Сряда, 19 Декември 2018

Биткойнът се обезцени

Биткойнът се обезцени

Според анализатор инвеститорите вероятно бягат към по-безопасни активи

Биткойнът се обезцени в сряда под границата от 7000 долара за брой, докато цената и на други криптовалути се понижава, съобщава CNBC.

Най-голямата по пазарна капитализация криптовалута загуби 8% от стойността си, достигайки 6782,64 долара по данни на CoinDesk.

Според Мати Грийнспан, старши анализатор в eToro, движенията в посока надолу в момента са свързани по-скоро с това, че трейдърите оценяват активите си в портфолиото, отколкото с опасенията за световна търговска война.

„Сегашните движения имат огромна връзка с начина на управление на портфейлите, като освен това криптовалутите имат все по-голяма корелация с фондовите пазари, особено през последните седмици“, каза още Грийнспан.

Етер и рипъл, втората и третата по популярност криптовалути, отчитат сериозни понижения в цената си в сряда. Етерът поевтинява с повече от 9% до 365,31 долара за брой, докато рипълът – с повече от 10% до 50 цента за брой.

Криптовалутите като биткойна, които са децентрализирани и не са подкрепени от правителствата по света, са изключително волатилни активи.

Чарлз Хайтър, главен изпълнителен директор на CryptoCompare, заяви, че инвеститорите вероятно бягат към по-безопасни активи, тъй като притесненията около протекционизна остават.

Биткойнът претърпя изключително лош старт на годината, след като цената му се свлече с 48% през първото тримесечие. За сравнение през декември той достигна връх от близо 20 хил. долара.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар