Неделя, 18 Ноември 2018
Неделя, 18 Ноември 2018

Сериозен интерес към проекта на ТЕЦ “Бобов дол“ за създаване на център за добив на криптовалути

Сериозен интерес към проекта на ТЕЦ “Бобов дол“ за създаване на център за добив на криптовалути

В момента се водят усилени преговори с представители на китайски и австрийски компании, занимаващи се с „копаене“ на криптовалути, каза инж. Емил Христов.

Преди около 2 месеца в медийното пространство бе оповестена информация, че от Ръководството на ТЕЦ „Бобов дол“ планират да създадат комплекс за добив на криптовалути.

За подробности около възможностите за развитието на тази интересна идея, потърсихме изпълнителния директор на дружеството инж. Емил Христов. Той ни разказа, че към момента процесът по същинското изпълнение на проекта не е започнал, а продължава да се проучва пазарът и се водят преговори с различни компании.

„Интересът към идеята да се отдават свободни помещения на дружеството под наем на ферми за добив на криптовалути е силен и получаваме обаждания не само от фирми в страната, а и от чужбина. В момента се водят усилени преговори с представители на китайски и австрийски компании, занимаващи се с „копаене“ на криптовалути“, разказва директорът на компанията.

Мнението на инж. Христов е, че пазарът за добив на криптовалути в България е все още силно ограничен. По думите му българите са по-предпазливи и донякъде изпитват страх да се захванат с подобно несигурно и не добре познато бизнес начинание, докато в чужбина това съвсем не е така. Известни са доста случаи за хора от целия свят, които са натрупали значително финансово състояние, инвестирайки в мощни компютърни конфигурации, чрез които се добиват виртуални валути.

„Основното, с което се надяваме да привлечем потенциалните инвеститори в нашия проект е фактът, че ще им осигурим електрическа енергия на конкурентна цена. За всички е известно, че машините, посредством които се добиват т. нар. „виртуални валути“ са изключително мощни и консумират значително количество електроенергия,“ завършва Емил Христов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар