Събота, 17 Ноември 2018
Събота, 17 Ноември 2018

Британският паунд рязко поевтиня след оставката на Джонсън

Британският паунд рязко поевтиня след оставката на Джонсън

Трудностите пред Тереза Мей се отразиха на паунда.

Задълбочаването на проблемите пред правителството на Тереза Мей и оставките на външният министър Борис Джонсът и преговарящият за Брекзит Деуйвид Дейвис оказаха своето въздействие на британския паунд.

Към това се добави и съобщението на Би Би Си, че консервативни депутати събират подписи, за да внесат вот на недоверие към правителството и да потърсят нов лидер на партията.

Всичко това доведе до поевтиняването на британския паунд с 0.51% спрямо долара, с което поскъпването му от миналата седмица на практика бе ликвидирано.

Британската валута се спусна и до най-ниското си ниво спрямо еврото-едно евро се разменя за 0.8850 паунда. Сега пазарите очакват дали Тереза Мей ще се закрепи на поста си или ще трябва отново да минава през парламентарна подкрепа, за да прокара идеите си за Брекзит. Това ще предопредели и стойността на паунда към основните световни валути в следващите дни.

Свързани статии (по етикет)

  • Как световните агенции отразиха оставката на Валери Симеонов

    Световните агенции бързо разпространиха новината за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. AFP припомня, че Симеонов ще се запомни не само с грозните думи спрямо майките на децата-инвалиди, които породиха 26-дневните протестите, довели до оставката му, но и спрямо мигрантите и ромите.

  • Бойко Борисов прие оставката на Валери Симеонов

    Премиерът Бойко Борисов е приел подадената оставка на вицепремиера по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, потвърдиха от правителствената пресслужба.

  • Хоро на „Орлов мост” след оставката на Валери Симеонов

    „Щастливи сме! Показахме, че когато има гражданско общество и има постоянство, нещата могат да се случат. Доказахме, че обществото може да се справи”, коментира една от майките от инициативата „Системата ни убива”.

Оставете коментар