Сряда, 20 Март 2019
Сряда, 20 Март 2019
КЗК глоби бензиностанциите на Марешки заради дъмпинг

КЗК глоби бензиностанциите на Марешки заради дъмпинг

Санкцията е за 175 437 лева (0.1% от общия оборот за 2017 г.)

Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл. 36, ал. 4 от ЗЗК от страна на „Трейднет Варна“ ЕООД и наложи имуществена санкция в размер на 175 437 лв. (0.1% от общия оборот за 2017 г.). Това става ясно от съобщение на сайта на КЗК. 

Ето съобщението на КЗК: 
В хода на проучването по преписката, образувана по искане на „Лукойл България“ ЕООД, „Еко България“ ЕАД, „Нис Петрол“ ЕООД, „Петрол“ АД, „Синергон Петролеум“ ООД, „Ромпетрол България“ ЕАД и „ОМВ България“ ООД, Комисията установи, че „Трейднет Варна“ ЕООД е осъществявало в свои обекти в страната продажби на горива на дребно (бензин, дизел и пропан-бутан) на цени, по-ниски от разходите за производство и реализация на тези продукти за продължителен период от време и в значителни количества, с цел нелоялно привличане на клиенти. 
С оглед извършения фактически и правен анализ КЗК приема, че е изпълнен съставът на нарушението по чл. 36, ал. 4 от ЗЗК от страна на „Трейднет Варна” ЕООД". 

Пълният текст на решението може да бъде намерен в публичния електронен регистър на КЗК: http://reg.cpc.bg/.

 

Справка в регистрите показва, че "Трейднет Варна" ЕООД е регистрирана в края на 2010 г. като собственост на майката на депутата Веселин Марешки - Веска Марешка, а от миналата година се води на сестрата на Марешки - Нина Найденова Марешка - Иванова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар