Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

8% ръст на печалбата на Уникредит

8% ръст на печалбата на Уникредит

От банката съобщиха днес, че печалбата й за второто тримесечие е нараснала с 8 процента, като италианската банка продължава с реформите за повишаване на капитала и намаляване на разходите, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Банката, която е най-голяма в Италия по активи, отчете днес чиста печалба от 1 милиард евро (1,6 милиарда долара) за второто тримесечие спрямо 945 милиарда евро за същото тримесечие през 2017 година.

Банката уточни, че е намалила резервите за лоши заеми с една четвърт до 504 милиона евро. Общите приходи са спаднали с 4,3 на сто до малко под 5 милиарда евро заради по-ниските лихви и търговски приходи. Финансовата институция уточни, че е закрила 58 клонове през тримесечието, като почти е изпълнила целта си да бъдат закрити 944 клонове.

Показателят капитал от първи ред (Core Tier 1), който отчита "здравето" на банката, е бил 12,5 процента, като е засегнат от по-високите лихви по държавните облигации.

Свързани статии (по етикет)

  • Източват КТБ чрез делата срещу цесиите

    Фалиралата КТБ може да бъде допълнително източена с делата срещу цесиите между вложители, направени след рухването на банката - с изплащане на тлъсти адвокатски хонорари на ”особени представители” на банката, пише в. ”Сега”.

  • Фед ще продължи да вдига лихвите, но най-вероятно с пауза

    Ръководителят на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ Джероум Пауел определи днес като уместно продължаването на политиката на увеличаване на лихвите, предаде Франс прес.

  • Климатичните промени застрашават икономиката на САЩ

    Климатичните промени засягат околната среда и ще доведат до още повече бедствия като неотдавнашните горски пожари в Калифорния, се казва в правителствен доклад на САЩ, цитиран от Асошиейтед прес и ДПА.

Оставете коментар