Петък, 20 Септември 2019
Петък, 20 Септември 2019
Доларът започна да поевтинява

Доларът започна да поевтинява

Курсът на щатския долар рязко спадна спрямо паунда и еврото след като Bloomberg съобщи, че Германия и Великобритания са постигнали споразумение за Брекзит.

Един паунд се разменя за 1.2958 долара, което е ръст от 1% след като от четири дни подред британската валута поевтиняваше. Едно евро се разменя за 1.1624 долара, което е поскъпване с 0.3%.

Новината за съгласуване на условията за Брекзит между Лондон и Берлин означава, че ще има договор и "меко" излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз.

Свързани статии (по етикет)

  • Стачката в "Дженерал Мотърс" ще и струва 50 млн. долара на ден

    Спадът на акциите на "Дженерал Мотърс" (General Motors Co.) се задълбочи по време на търговията в понеделник, когато беше първият ден от мащабната стачка в автомобилната компания, като близо 50 000 нейни служители от 55 завода из целите Съединени щати излязоха на протест.

  • Facebook започна преговори с 26 централни банки за своята валута

    Днес в гр. Базел започва среща, на която представители на Libra - криптовалутата на Facebook - ще обсъдят разпространението й на пазара с представители на 26 централни банки на някои от най-големите държави в света. В това число влизат Федералният резерв на САЩ, както и централната банка на Великобритания.

  • 139 войници получиха удостоверения за завършен курс по начална военна подготовка

    „Придобитите тук знания и практически умения ще ви дадат основание с уважение да си спомняте за вашите командири и инструктори. Пожелавам ви още по-големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и достойно изпълнение на задълженията ви като защитници на Родината ни!”, каза полковник Бешев

Оставете коментар