Понеделник, 20 Май 2019
Понеделник, 20 Май 2019
Криптовалутите поевтиняха до най-ниското си ниво от 9 месеца

Криптовалутите поевтиняха до най-ниското си ниво от 9 месеца

Анализатор от Asia Pacific в Oanda Corp. очаква тенденцията на спад при дигиталните пари да се запази

Криптовалутите преживяха още един кризисен ден, като записаха рязък спад два пъти в рамките на 24 часа. Дигиталните пари паднаха до най-ниското си равнище за последните 9 месеца на фона на опасенията, че по-широкото им приложение на финансовия пазар ще се забави, съобщава Money.bg.

Bitcoin изгуби 9,8% от стойността си до ниво от 6422 долара по време на ранната търговия в Хонконг. От Bloomberg посочват, че изчисляваният от тях индекс, отчитащ движението на криптовалутите, е паднал до най-ниското си ниво от ноември 2017 година насам.

До голяма степен за това принос има и рязкото поевтиняване на останалите големи дигитални валути, като Ripple, Ether и Litecoin.

Поредица лоши новини за инвеститорите в криптовалутите предизвикаха острото поевтиняване през последните 24 часа. От Business Insider съобщиха в сряда, че от Goldman Sachs са се отказали от плана си да включат търговията с дигитални пари в дейността си.

В същото време платформата за търговия с финансови инструменти ShapeShift обяви в четвъртък, че ще има нови изисквания за потребителите си за въвеждане на лични данни. А именно анонимността е сред основните предимства на криптовалутите.

Анализаторът от Asia Pacific в Oanda Corp. Стивън Инес очаква тенденцията на спад при дигиталните пари да се запази. По неговите думи е възможно Bitcoin да достигне ново дъно и да мине нова граница от 5000 долара.

От началото на годината пазарната капитализация на най-големите криптовалути, отчитана от платформата CoinMarketCap се е свила с около 75% от пика си през януари, когато достигна до 204 милиарда долара.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар