Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Катар ще инвестира 10 милиарда евро в германската икономика

Катар ще инвестира 10 милиарда евро в германската икономика

Катар вече има дял в редица водещи германски компании, включително "Фолксваген", "Дойче банк" и "Сименс" на обща стойност 20 млрд. долара

Катар планира да инвестира 10 млрд. долара в икономиката на Германия. Това е заявил днес катарският емир Тамим бин Хамад ал Тани на германско-катарска икономическа конференция в Берлин, съобщи телевизия "Ал Джазира", цитирана от ТАСС и БНТ.

По информация на телевизията Германия ще получи тези инвестиции през идните пет години.

Катар вече има дял в редица водещи германски компании, включително "Фолксваген", "Дойче банк" и "Сименс" на обща стойност 20 млрд. долара.

Свързани статии (по етикет)

 • Германия и Франция издирват нападателя от Страсбург
  Продължава мащабната полицейска операция в Страсбург по издирването на нападателя, който снощи уби най-малко трима души и рани 12. 29-годишният мъж е роден в Страсбург и е известен на полицията с престъпления, които са имали терористичен характер, съобщава БНТ.
   
 • Шакира е укрила данъци в размер на 14,5 млн. евро

  Популярната колумбийска певица Шакира е укрила данъци в размер на 14,5 милиона евро в Испания за периода 2012-2014, e установил фискът на пиренейската държава, съобщава в. "Паис".

 • Стачка блокира германските железници

  Всички междуградски влакове останаха в депата си тази сутрин, след като членовете на синдиката на заетите в жп транспорта обявиха стачка.

Оставете коментар